Sommeren 2021.

Så er det gått mer enn ett år med pandemi, og den har gitt oss nye erfaringer, nye kunder og helt nye måter å arbeide på. Takknemligheten fra alle over å kunne vende tilbake til arbeidsplassen etter en periode med nedstengning fra 12. mars 2020 var merkbar, og at varig tilrettelagt arbeid (VTA) er viktig for mange mennesker på ulike måter er ingen overdrivelse.

Den siste tiden har vi hatt flere oppdrag fra Joh. Johannson Kaffe AS, og noen av dem har vi utført på selve fabrikken, som er et spennende nytt bygg av treverk og en av våre nærmeste naboer. Mange av våre VTA-ansatte har fått prøve seg på ulike oppgaver under kyndig ledelse av lagersjef og andre arbeidsledere. Det er blant annet bygget en front-vegg,  montert hyller, sortert skruer, og aller mest er det håndtert både små og store kaffe-sekker. 

I våre produksjons-lokaler har vi montert etiketter på tusenvis av kaffe-emballasje, stablet dem i riktig høyde og deretter stroppet dem for utsendelse. Disse oppgavene har mange har fått utviklet nye ferdigheter på. 

Ansatte gir oss tilbakemelding på at de opplever dette som både meningsfylte, spennende og veltilpassede oppdrag. Det er dessuten en kjærkommen avveksling fra de vante og gode interne oppdragene.

Vi har fått veldig hyggelig tilbakemelding fra Joh. Johannson på arbeidet vi har gjort, og det setter vi stor pris på. Et av bildene nedenfor viser veggen som er bygget av lagersjefen i samarbeid med VTA-ansatte, og den er bygget på stedet. De ble visst fornøyde med den også.  

Hver uke rydder vi sentrumsområder og strender for Vestby kommune, det er et oppdrag som er svært populært og gir fine mestrings-opplevelser for alle som er med. Det gir mye mening å holde områdene i den fine eier-kommunen vår fri for plast og annet skrot. Andre kunder kommer også til oss med flotte oppdrag som mange kan delta på, og vi er glade for alt godt samarbeid.

Den første juli begynte en ny arbeidsleder her hos oss! Han heter Thor Anders Fjellheim og bor i Fredrikstad. Thor Anders har sin arbeids-bakgrunn fra Securitas som områdeleder. Han har vært miljøarbeider på voksen- og barneavdeling ved Ahus akuttpsykiatri og har dessuten mange års erfaring som fagarbeider i teknisk/kjemisk industri. 

Vi spurte Thor Anders hva han tenker nå, etter noen uker som arbeidsleder, og han svarte: “Da jeg så denne annonsen på nettet var det litt som om lyspæra over hodet tente. Muligheten til jobb på et sted som Næringstjenester fortalte meg at denne stillingen måtte jeg søke på. Etter flere nervepirrende intervjurunder kom endelig telefonen fra Sissel: “vi ønsker å tilby deg jobbe som arbeidsleder hos oss”. Jeg ropte ikke ut ja, men kunne fort ha gjort det. En herlig følelse. Så plutselig hadde jeg min første dag her. En fantastisk opplevelse. Masse inntrykk. Mange flotte kolleger. Og ikke minst mange herlige VTA-ansatte. Jeg må si at min ydmykhet og respekt for innsatsen fra alle som benytter seg av muligheten til en jobb her er enorm. Det er imponerende å se hvordan hver enkelt utfører sin oppgave, uansett om den er liten eller stor. Jeg priser meg lykkelig for at vi bor i en velferdsstat som gjør at vi har muligheten for arbeidsplasser som Næringstjenester, og ikke minst at jeg har trukket vinnerloddet og fått jobben som arbeidsleder her. Har straks vært igjennom to helt fantastiske uker og blitt ekstremt godt mottatt av absolutt alle her. Føler etter hver arbeidsdag at her har jeg deltatt på noe meningsfylt.  Jeg gleder meg til hver ny dag og forhåpentligvis mange år.” 

Thor Anders er utdannet innen elektrofag, og har fagbrev fra teknisk/kjemisk plast-industri. Vi har rukket å få en god start og gleder oss til fortsettelsen. Velkommen til oss!

Næringstjenester har bestått nok en eQuass sertifisering med godt resultat. eQuass sertifisering er et krav fra NAV til leverandører av velferdstjenester og gjennomføres hvert tredje år. 

Dessuten har vi kjøpt ny truck til lageret, og den er det mange som er klare til å ta i bruk. 

Bedriften har ferie og stengt i uke 29, 30 og 31. Vi vil med dette ønske alle våre flotte ansatte, samarbeidspartnere, kunder og følgere en riktig god sommer!

Velkommen tilbake mandag 9. august 😊