Møt Mariann Anker Thoresen i ukas intervju.

 

I dag ønsker vi å presentere Mariann Anker Thoresen, 39 år og bor i egen leilighet i Vestby. Hun har arbeidet hos oss siden desember 2008 i en 100% stilling.

Hun forteller om en positiv utvikling siden hun startet opp, og er i dag 3 faste dager i kantina i Vestby kommune. Det hele startet med at Mariann fikk en mulighet til å hospitere i kantinen en til to ganger i uken. Det gode og langvarige samarbeidet med Vestby kommune og NAV Vestby har så ført til en ansettelse i 60 % VTO (Varig Tilrettelagt arbeid i Ordinær virksomhet), noe alle parter er veldig fornøyde med.

Her trives Mariann meget godt og har en trygg støttespiller i kantinen. Han har lært henne alt som skal til for å drive profesjonelt. Mariann sier selv at det å utfordre seg selv med nye oppgaver, samt å treffe nye mennesker har gjort henne bare godt.

«Det er spesielt morsomt med all matlagingen, samt slå inn på kassa og ta imot penger», sier Mariann.

Men hun sier også at det som har vært viktig, er at hun i alle år har jobbet hos Næringstjenester og at dette har gjort henne til den personen hun er i dag. Hun er blitt selvsikker nok til å gå inn i den nye oppgaven.

Det å ha en jobb og at hun får lønn har gjort at Mariann er flink til å spare penger. Hun skal på en lang reise til høsten og det gleder hun selv vilt mye til! Dette blir en tur utenom det vanlige som mange nok vil bli misunnelige på. «Derfor sparer jeg nå en-kroninger», sier Mariann. «så har jeg litt ekstra i lommepenger».

Familien er det viktigste for Mariann og hun tilbringer mye tid sammen med dem. Men mye tid går det også til hunden Lucifer og katten Mia. Hun deltar i «samspill» og synger i kor som har konserter fire ganger i halvåret. Som oftest er det hun som har solorolle, og nå har hun ansvaret for to sanger.

Når Mariann får spørsmålet om hvordan det sosiale miljøet er hos Næringstjenester, så svarer hun ærlig: «Vi er veldig ulike. Noen dager går det fint og andre dager går det ikke så fint.»

Til sommeren vil du treffe Mariann og flere av oss andre rundt omkring i Vestby sentrum. Da er det igjen tid for vår rydding! Et annet flott samarbeid vi har med Vestby Kommune.

«Det at vi har så mange forskjellige oppgaver på jobb er bare fint», sier Mariann. «det gjør dagen morsom og utfordrende».